Στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος με στόχο την ευκαιρία των μαθητών να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να γίνουν δημιουργοί, αποκτώντας ταυτόχρονα δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής και με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού και οι μαθητές από το  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση ‘’ Πόρτα Ανοιχτή’’ σε μια προσπάθεια συνεκπαίδευσης και σύμπραξης, δημιούργησαν τη μαθητική ταινία: «Οι νότες που άφησαν την πόρτα ανοιχτή» και συμμετείχαν στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους “σινεμά διάβασες;” :

Στις 25 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στo ίδρυμα ‘’Μιχάλης Κακογιάννης’’  από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, την Ε.Ρ.Τ. , το Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας και το φεστιβάλ  ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, η βράβευση των δύο αυτών σχολείων.

Στον Διαγωνισμό συνολικά υποβλήθηκαν 254 συμμετοχές, από την Ελλάδα και την ομογένεια. Η Κριτική Επιτροπή απένειμε τα κάτωθι βραβεία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

  • 1ο΄ Βραβείο για το τραγούδι της ταινίας ‘’Μια πόρτα ανοιχτή’’

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

  • 1ο΄ Βραβείο για τη σύμπραξη των δύο σχολείων στη δημιουργία ταινίας

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ, ANIMATION

  • 3ο΄ Βραβείο για την ταινία: «Οι νότες που άφησαν την πόρτα ανοιχτή».

 

 Δείτε την ταινία  στον παρακάτω σύνδεσμο:      https://bit.ly/2sqVYoK

 

Δείτε την εκδήλωση βράβευσης  στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://bit.ly/2IYv7v4